Zespół Szkół Powiatowych w Baranowie

Czuwanie maturzystów 2022

W dniu 22.10.2021 wybraliśmy się na czuwanie maturzystów do Częstochowy. W programie mieliśmy: nawiedzenie kaplicy Cudownego Obrazu, katecheza w bazylice, Droga Krzyżowa na wałach, Nabożeństwo Pojednania, Eucharystia oraz Apel Jasnogórski.

  • Czuwanie_maturzystow (1)


Mistrzostwa Powiatu Ostrołęckiego

Mistrzostwa Powiatu Ostrołęckiego w piłce nożnej. Chłopcy zajęli V miejsce, dziewczęta III miejsce.

  • 244624447_247731830704377_1929041605346721650_n

Wycieczka do Nadleśnictwa

W dniu 07.10.2021 odbyła się wycieczka do Nadleśnictwa Parciaki. Wszystko po to, by upowszechniać wśród młodzieży wiedzę o środowisku leśnym i zrównoważonej gospodarce leśnej. Nasi uczniowie zobaczyli centrum edukacji przyrodniczo-leśnej oraz odbyli spacer na ścieżce edukacyjnej. Całość spotkania zakończyli ogniskiem integracyjnym i przepyszną pizzą.

  • P_20211007_084013

Apel z okazji Dnia Edukacji Narodowej

Świętowaliśmy dziś w naszej szkole Dzień Edukacji Narodowej 
Uczniowie postanowili uczcić to wydarzenie odgrywając odcinek specjalny teleturnieju "Familiada" 
Pytania i odpowiedzi, które dotyczyły życia szkolnego i edukacji, w żartobliwy sposób ukazywały uczniowską rzeczywistość 
Nie zabrakło również akcentu muzycznego 
Zgromadzona publiczność miała okazję posłuchać występów wokalnych w wykonaniu uczennic z klasy II i III.
Uroczystość zakończył pan Dyrektor, życząc wszystkim pracownikom szkoły zadowolenia i satysfakcji z wykonywanej pracy.
Akademię przygotowali uczniowie z klasy I, II i III technikum, pod kierunkiem p. Olgi Orzoł.
  • 244612148_241904614620432_4135815132514147617_n

Ginące zawody

W dniu 16 września odbyliśmy wycieczkę do Zagrody Kurpiowskiej w Kadzidle, w której to odbywały się jubileuszowe, 20 warsztaty etnograficzne "Ginące zawody". Już od rana podziwialiśmy wyroby i przypatrywaliśmy się pracy artystów i rękodzielników w takich dziedzinach jak: wycinankarstwo, plecionkarstwo, garncarstwo, rzeźbiarstwo, tkactwo. Oczywiście w każdych dziedzinach spróbowaliśmy swoich sił, żeby przekonać się, że nie jest to takie proste, jak mogłoby się komuś wydawać! Poza tym zobaczyliśmy na czym dawniej polegała praca kowala (była prawdziwa kuźnia), jak wypiekało się chleb (to była oczywiście powszechna umiejętność) czy przędło len.

  • 01

Dodatkowe

szkola-04.jpg

Kierunki kształcenia

Technikum:
technik technologii żywności
technik agrobiznesu

Szkoła Branżowa pierwszego stopnia

Szkoły zaoczne:

Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych
Kursy kwalifikacyjne - ROL.04, ROL.05, SPC.03, EKA.05, INF.02

 

więcej informacji