Szkolenie z zasad GMP/GHP
- Szczegóły
- Opublikowano: czwartek, 27, marzec 2014 19:53
Uczniowie klasy pierwszej i drugiej Technikum uczący się w zawodzie technik technologii żywności uczestniczyli dziś w szkoleniu "Wymagania sanitarne w gospodarstwie agroturystycznym, bezpieczeństwo żywności i żywienia gości, zasady GMP/ GHP." Na szkolenie w GOKSiR zaprosiła nas pani Danuta Tyc z Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego TZD Ostrołęka. Pan Grzegorz Zacharek poprowadził wykład, który przybliżył uczestnikom zagadnienia związane z higieną w gospodarstwie agroturystycznym, a także w zakładzie produkcyjnym. Wyjaśnił jak powinna wyglądać kuchnia w gospodarstwie agroturystycznym, w której według zasad dobrej praktyki higienicznej drogi "czyste" nie mogą krzyżować się z drogami "brudnymi". Omówił także działania, jakie muszą być podjęte, aby zapewnić jakość zdrowotną przygotowywanych posiłków, bez obawy narażenia na przypadkowe zatrucie pokarmowe.
Projekty
Dodatkowe
Kierunki kształcenia
Technikum:
technik technologii żywności
technik agrobiznesu
Szkoła Branżowa pierwszego stopnia
Szkoły zaoczne:
Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych
Kursy kwalifikacyjne - ROL.04, ROL.05, SPC.03, EKA.05, INF.02