Zespół Szkół Powiatowych w Baranowie

Olimpiada wiedzy o żywności i żywieniu

Eliminacje okręgowe XVIII OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU 10 stycznia 2014 roku odbyły się eliminacje okręgowe XVIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Organizatorem etapu okręgowego był Zespół Szkół Gastronomicznych im. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie. Naszą szkołę reprezentowało dwóch uczniów Wojciech Pijanowski i Natalia Tańska , którzy zdobyli na etapie szkolnym najwięcej punktów. Motywem przewodnim Olimpiady było ,,Żywienie u progu i u schyłku życia”. Uroczystość rozpoczęła się powitaniem uczestników Olimpiady przez Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych Panią mgr inż. Jolantę Litniewską. Następnie Wicedyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych zapoznała uczestników z programem eliminacji, natomiast Przewodnicząca Komisji Okręgowej Pani dr Elżbieta Wierzbicka przedstawiła skład Okręgowej Komisji na podstawie losowania. Członkiem Komisji był nauczyciel Zespołu Szkół Powiatowych w Baranowie mgr inż. Marek Piórkowski . W Olimpiadzie brało udział siedemdziesięciu uczniów z województwa Mazowieckiego. Młodzież zmagała się z bardzo obszernym i wymagającym fachowej wiedzy testem. Ich umiejętności oceniała Komisja Okręgowa. Uroczystość zakończyła się ogłoszeniem wyników eliminacji Okręgowych XVIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, rozdaniem dyplomów i nagród. Pobyt w Zespole Szkół Gastronomicznych uatrakcyjnił pokaz kulinarny i pokaz barmański. Marek Piórkowski

  • olimpiada (01)

Dodatkowe

szkola-04.jpg

Kierunki kształcenia

Technikum:
technik technologii żywności
technik agrobiznesu

Szkoła Branżowa pierwszego stopnia

Szkoły zaoczne:

Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych
Kursy kwalifikacyjne - ROL.04, ROL.05, SPC.03, EKA.05, INF.02

 

więcej informacji