Egzaminy zawodowe z kwalifikacji
- Szczegóły
- Opublikowano: wtorek, 26, styczeń 2016 17:41
14 stycznia 2016 roku w czwartek w Zespole Szkół Powiatowych w Baranowie odbył się egzamin zawodowy etap pisemny z dwóch kwalifikacji T.16 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych i kwalifikacji R.6 Organizacja i prowadzenie przedsiębiorstwa w agrobiznesie.
Do egzaminu teoretycznego zostało zgłoszonych 28 uczniów klas czwartych technikum technologii żywności i technikum agrobiznesu. Egzamin z kwalifikacji pisemny składał się z testu 40 zadań zamkniętych, gdzie można było zdobyć 40 punktów czyli 100%. Test trwał 60 minut.
Natomiast 15 stycznia 2016 piątek odbyła się część praktyczna egzaminu potwierdzającego kwalifikacje z w/w zawodach. Do tej części zostało zgłoszonych 28 uczniów technikum technologii żywności i technikum agrobiznesu. Cześć praktyczna egzaminu polegała na wykonaniu ćwiczeń dotyczących organizacji i nadzorowania produkcji wyrobów spożywczych oraz organizacji i prowadzenia przedsiębiorstwa w agrobiznesie. Ta część trwała 180 minut.
Rezultat egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie powinny być niebawem. A uczniom życzymy samych pozytywnych wyników.
Marek Piórkowski
Projekty
Dodatkowe
Kierunki kształcenia
Technikum:
technik technologii żywności
technik agrobiznesu
Szkoła Branżowa pierwszego stopnia
Szkoły zaoczne:
Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych
Kursy kwalifikacyjne - ROL.04, ROL.05, SPC.03, EKA.05, INF.02