Olimpiada o Żywieniu i Żywności
- Szczegóły
- Opublikowano: wtorek, 10, listopad 2015 16:46
XX Olimpiada o Żywieniu i Żywności – etap szkolny
5 listopada 2015 roku w naszej szkole odbyły się eliminacje szkolne XX Olimpiady o Żywieniu i Żywności. Organizatorem etapu szkolnego Olimpiady był nauczyciel przedmiotów zawodowych Marek Piórkowski. W Olimpiadzie wzięli udział uczniowie klas II i III Technikum Technologii Żywności. Tematyką wiodącą, z którą zmagali się uczniowie było ,,Ewolucja na talerzu – czyli wczoraj, dziś i jutro żywienia człowieka. Wiedzę uczniów oceniała Szkolna Komisja Konkursowa
Do etapu okręgowego Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, która odbędzie się 11 stycznia 2016 roku w Warszawie w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Prof. E. Pijanowskiego, zakwalifikowały się:
- Klaudia Weronika Grzyb – klasa III TTŻ
- Gabriela Krajewska - klasa II TTŻ
Laureatom Olimpiady serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w następnym etapie.
Marek Piórkowski
Projekty
Dodatkowe
Kierunki kształcenia
Technikum:
technik technologii żywności
technik agrobiznesu
Szkoła Branżowa pierwszego stopnia
Szkoły zaoczne:
Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych
Kursy kwalifikacyjne - ROL.04, ROL.05, SPC.03, EKA.05, INF.02