Żywność- od producenta do konsumenta
- Szczegóły
- Opublikowano: środa, 10, kwiecień 2024 11:50
KONKURS "ŻYWNOŚĆ - OD PRODUCENTA DO KONSUMENTA"
Uczniowie naszej szkoły: Joanna Orzoł i Arkadiusz Panuś z klasy III oraz Adam Wilga z klasy V technik agrobiznesu w dniu 27 marca 2024r. wzięli udział w II Konkursie Powiatowym "ŻYWNOŚĆ - OD PRODUCENTA DO KONSUMENTA". Patronat nad konkursem objął Starosta Powiatu Ostrołęckiego a organizatorem był Zespół Szkół Powiatowych w Łysych.
Uczniowie rywalizowali w zakresie zagadnień związanych z produkcją żywności i żywieniem człowieka a dokładnie chowem i hodowlą trzody chlewnej. Celem konkursu jest rozwijanie uzdolnień uczniów, pobudzanie twórczego myślenia, wspomaganie stosowania zdobytej wiedzy w praktycznym działaniu.
Projekty
Dodatkowe
Kierunki kształcenia
Technikum:
technik technologii żywności
technik agrobiznesu
Szkoła Branżowa pierwszego stopnia
Szkoły zaoczne:
Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych
Kursy kwalifikacyjne - ROL.04, ROL.05, SPC.03, EKA.05, INF.02