Olimpiada wiedzy o żywności i żywieniu
- Szczegóły
- Opublikowano: wtorek, 14, styczeń 2014 20:46
Eliminacje okręgowe XVIII OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU 10 stycznia 2014 roku odbyły się eliminacje okręgowe XVIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Organizatorem etapu okręgowego był Zespół Szkół Gastronomicznych im. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie. Naszą szkołę reprezentowało dwóch uczniów Wojciech Pijanowski i Natalia Tańska , którzy zdobyli na etapie szkolnym najwięcej punktów. Motywem przewodnim Olimpiady było ,,Żywienie u progu i u schyłku życia”. Uroczystość rozpoczęła się powitaniem uczestników Olimpiady przez Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych Panią mgr inż. Jolantę Litniewską. Następnie Wicedyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych zapoznała uczestników z programem eliminacji, natomiast Przewodnicząca Komisji Okręgowej Pani dr Elżbieta Wierzbicka przedstawiła skład Okręgowej Komisji na podstawie losowania. Członkiem Komisji był nauczyciel Zespołu Szkół Powiatowych w Baranowie mgr inż. Marek Piórkowski . W Olimpiadzie brało udział siedemdziesięciu uczniów z województwa Mazowieckiego. Młodzież zmagała się z bardzo obszernym i wymagającym fachowej wiedzy testem. Ich umiejętności oceniała Komisja Okręgowa. Uroczystość zakończyła się ogłoszeniem wyników eliminacji Okręgowych XVIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, rozdaniem dyplomów i nagród. Pobyt w Zespole Szkół Gastronomicznych uatrakcyjnił pokaz kulinarny i pokaz barmański. Marek Piórkowski
Projekty
Dodatkowe
Kierunki kształcenia
Technikum:
technik technologii żywności
technik agrobiznesu
Szkoła Branżowa pierwszego stopnia
Szkoły zaoczne:
Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych
Kursy kwalifikacyjne - ROL.04, ROL.05, SPC.03, EKA.05, INF.02