Studniówka 2014
- Szczegóły
- Opublikowano: poniedziałek, 03, luty 2014 12:00
W sobotę 18 stycznia uczniowie i słuchacze Zespołu Szkół Powiatowych w Baranowie bawili się na balu studniówkowym. Bal odbył się Gminnym Ośrodku Kultury Sportu i Rekreacji w Baranowie. Po powitaniu przez prowadzących: Karolinę Deptułę i Kamila Koziatka - uczniów klasy IV technikum – technik agrobiznesu, słuchaczy klasy III liceum ogólnokształcącego dla dorosłych, grona pedagogicznego oraz rodziców, uczniowie zatańczyli poloneza. Kilka ciepłych słów do zgromadzonych a szczególnie do uczniów i słuchaczy skierował dyrektor szkoły.
Anna Jurczak
Jasełka
- Szczegóły
- Opublikowano: piątek, 17, styczeń 2014 19:24
20 grudnia w naszej szkole odbyły się Jasełka.
Olimpiada wiedzy o żywności i żywieniu
- Szczegóły
- Opublikowano: wtorek, 14, styczeń 2014 20:46
Eliminacje okręgowe XVIII OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU 10 stycznia 2014 roku odbyły się eliminacje okręgowe XVIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Organizatorem etapu okręgowego był Zespół Szkół Gastronomicznych im. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie. Naszą szkołę reprezentowało dwóch uczniów Wojciech Pijanowski i Natalia Tańska , którzy zdobyli na etapie szkolnym najwięcej punktów. Motywem przewodnim Olimpiady było ,,Żywienie u progu i u schyłku życia”. Uroczystość rozpoczęła się powitaniem uczestników Olimpiady przez Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych Panią mgr inż. Jolantę Litniewską. Następnie Wicedyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych zapoznała uczestników z programem eliminacji, natomiast Przewodnicząca Komisji Okręgowej Pani dr Elżbieta Wierzbicka przedstawiła skład Okręgowej Komisji na podstawie losowania. Członkiem Komisji był nauczyciel Zespołu Szkół Powiatowych w Baranowie mgr inż. Marek Piórkowski . W Olimpiadzie brało udział siedemdziesięciu uczniów z województwa Mazowieckiego. Młodzież zmagała się z bardzo obszernym i wymagającym fachowej wiedzy testem. Ich umiejętności oceniała Komisja Okręgowa. Uroczystość zakończyła się ogłoszeniem wyników eliminacji Okręgowych XVIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, rozdaniem dyplomów i nagród. Pobyt w Zespole Szkół Gastronomicznych uatrakcyjnił pokaz kulinarny i pokaz barmański. Marek Piórkowski
Wywiadówka
- Szczegóły
- Opublikowano: piątek, 17, styczeń 2014 19:11
Spotkanie z rodzicami podsumowujące pierwszy semestr roku szkolnego 2013/2014 odbędzie się 27 stycznia (poniedziałek) o godzinie 13:30.
Konkurs Bożonarodzeniowy
- Szczegóły
- Opublikowano: wtorek, 07, styczeń 2014 17:11
„Boże Narodzenie - jego historia i zwyczaje”
Konkurs został zorganizowany w okresie przedświątecznym, kiedy uczniowie żyli już atmosferą świąt. Podjęcie tej tematyki uświadamia młodzieży, że przedświąteczna bieganina, gorączkowe przygotowania i szaleństwo zakupów nie są w tym okresie najważniejsze. Młodzi ludzie, którzy uczestniczą w wigilijnej kolacji podawanej w rodzinnym gronie – mniej lub bardziej świadomie – kultywują polską tradycję, polskie zwyczaje. Niektóre z nich traktowane są jako coś oczywistego, a przecież – choć zmieniają się na przestrzeni wieków, ulegają obcym wpływom – to w swoim charakterze są nieodmiennie polskie. Należy o tym pamiętać
i to eksponować, by mieć świadomość naszej, polskiej odrębności.
Laureatami konkursu zostali:
I miejsce – Iwona Przybyłek kl. III TA
II miejsce – Wojciech Pijanowski kl. II TTŻ
III miejsce – Milena Prusik kl. III TA.
Wioletta Czarnowska
Więcej artykułów…
Projekty
Dodatkowe
Kierunki kształcenia
Technikum:
technik technologii żywności
technik agrobiznesu
Szkoła Branżowa pierwszego stopnia
Szkoły zaoczne:
Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych
Kursy kwalifikacyjne - ROL.04, ROL.05, SPC.03, EKA.05, INF.02