zawieszenie zajęć
- Szczegóły
- Opublikowano: środa, 11, marzec 2020 14:31
Od 12 marca do 25 marca 2020 r. w Zespole Szkół Powiatowych nie będą odbywały się zajęcia dydaktyczno-wychowawcze w szkołach dziennych oraz zaocznych.
Informacje ze strony Ministerstwa Edukacji Narodowej:
https://www.gov.pl/web/edukacja/zawieszenie-zajec-w-szkolach
Proszę na bieżąco śledzić zakładkę WAŻNE
Szkolenie ODR
- Szczegóły
- Opublikowano: poniedziałek, 02, marzec 2020 13:19
Szkolenie w Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Baranowie
Dnia 27 lutego 2020r. uczniowie klasy I Technikum w zawodzie technik agrobiznesu uczestniczyli w szkoleniu, zorganizowanym przez Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Baranowie. Szkolenie „PROW 2014 – 2020 Premia Młodego Rolnika” przeprowadziła pani Anna Śniadach z ODR w Kadzidle. Uczniowie poznali m. in. warunki i tryb przyznawania wypłaty oraz zwrotu pomocy finansowej na operacje typu „Premie dla młodych rolników” w ramach poddziałania „Pomoc w rozpoczęciu działalności gospodarczej na rzecz młodych rolników” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.
Bogumiła Dawid
Szkolenie w ODR w Baranowie
- Szczegóły
- Opublikowano: piątek, 03, styczeń 2020 14:04
Dnia 12 grudnia 2019r. uczniowie klasy I Technikum w zawodzie technik agrobiznesu oraz klasy III Technikum w zawodzie technik technologii żywności uczestniczyli w szkoleniu dotyczącym zasad zdrowego odżywiania, organizowanym przez pana Wacława Grzyb z Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Baranowie. Szkolenie „Profilaktyka prozdrowotna i racjonalne żywienie” przeprowadził pan Andrzej Niedźwiedzki z ODR w Ostrołęce. Prelegent zapoznał uczniów m. in. z konsekwencjami spożywania napojów energetycznych, nadmiarem używania cukru oraz soli. Zwrócił również uwagę na znaczenie aktywności fizycznej.
Bogumiła Dawid, Justyna Kłos
Więcej artykułów…
Projekty
Dodatkowe
Kierunki kształcenia
Technikum:
technik technologii żywności
technik agrobiznesu
Szkoła Branżowa pierwszego stopnia
Szkoły zaoczne:
Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych
Kursy kwalifikacyjne - ROL.04, ROL.05, SPC.03, EKA.05, INF.02