Szkolenie chemizacyjne
- Szczegóły
- Opublikowano: piątek, 08, czerwiec 2018 07:37
Od 17.05.2018 do 18.05.2018 w Zespole Szkół Powiatowych w Baranowie odbywały się zajęcia teoretyczne i praktyczne Szkolenie chemizacyjne w ramach projektu pt. "Szkoły praktycznych umiejętności i dobrych kwalifikacji w powiecie ostrołęckim”. W projekcie uczestniczą uczniowie szkół dziennych Technikum agrobiznesu i szkoły zaocznej Kurs kwalifikacyjny R.3 i R.6 – łącznie razem 40 osób. Uczniowie i słuchacze uczestniczyli w wykładach oraz zajęciach praktycznych przygotowujących do egzaminu potwierdzających umiejętności z zakresu chemicznej ochrony roślin.
Marek Piórkowski
Kurs barmański
- Szczegóły
- Opublikowano: poniedziałek, 18, czerwiec 2018 07:54
Od 19.05.2018 do 20.05.2018 w Zespole Szkół Powiatowych w Baranowie odbywały się zajęcia teoretyczne i praktyczne pt. Kurs barmański w ramach projektu pt. "Szkoły praktycznych umiejętności i dobrych kwalifikacji w powiecie ostrołęckim”. W projekcie uczestniczą uczniowie szkół dziennych Technikum technologii żywności – łącznie razem 15 osób. Uczniowie uczestniczyli w wykładach oraz zajęciach przygotowujących do zawodu barman. Każdy z uczestników kursu barmańskiego otrzymał na zakończenie Certyfikat i zaświadczenie o potwierdzeniu umiejętności w kategorii Kurs barmański I i II stopnia.
Marek Piórkowski
Dzień Przedsiębiorczości
- Szczegóły
- Opublikowano: wtorek, 29, maj 2018 14:00
Dzień Przedsiębiorczości.
21 marca 2018 roku nasza szkoła wzięła udział udział w ogólnopolskim programie Dzień przedsiębiorczości, organizowanym przez Fundację Młodzieżowej Przedsiębiorczości.
Uczniowie z klas IV TTŻ i TA w tym dniu odbyli jednodniowe praktyki w firmach i instytucjach działających na terenie gminy Baranowo. Największym zainteresowaniem cieszyły się praktyki na Posterunku Policji w Baranowie, w Gminnym Przedszkolu oraz w Aptece, której właścicielką jest Pani Anna Andrzejewska. Zarówno młodzieży jak i przedstawicielom firm bardzo ten program się podobał. Uczniowie mieli okazję poznać pracę w tych zawodach „od kuchni”, a firmy i instytucje mogły podzielić się informacjami o swojej pracy z młodymi ludźmi. Przedstawiciele firm zapraszali też młodzież na staże przez nich organizowane( Gminne Przedszkole ).
Uczniowie bardzo miło opisywali pobyt na praktykach, spotkali się z serdecznym przyjęciem, pogłębili swoją wiedzę na temat pracy w tych zawodach i zdobyli nowe doświadczenia.
Renata Orzoł
Więcej artykułów…
Projekty
Dodatkowe
Kierunki kształcenia
Technikum:
technik technologii żywności
technik agrobiznesu
Szkoła Branżowa pierwszego stopnia
Szkoły zaoczne:
Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych
Kursy kwalifikacyjne - ROL.04, ROL.05, SPC.03, EKA.05, INF.02